Δήλωση Δημοκρατικού Συναγερμού από την υποψήφια Βουλευτή κ. Έλενα Μουζάλα μετά την επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δημοκρατικού Συναγερμού στο Εθνικό Ωδείο Κύπρου

27 Μαΐου, 2021
https://vouleutikes2021.disy.cy/wp-content/uploads/2021/04/elenamouzala.png

Επίσκεψη στο Εθνικό Ωδείο Κύπρου πραγματοποίησε σήμερα η κ. Μαρία Σελίπα Νεοφύτου, συνοδευόμενη από την Υποψήφια Βουλευτή και Συντονίστρια της Ομάδας Παραγωγής Πολιτικής για τον Πολιτισμό του Δημοκρατικού Συναγερμού, κ. Έλενα Μουζάλα. Παρόντες στην επίσκεψη ήταν και μέλη της Ομάδας Παραγωγής Πολιτικής του Δημοκρατικού Συναγερμού για τον Πολιτισμό.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η αντιπροσωπεία του κόμματος, είχε την ευκαιρία να ακούσει δύο καταξιωμένους μουσικούς, τον κ. Ευάγγελο Χριστοδούλου στο Φαγκότο και τον κ. Σάββα Χριστοδούλου στο φλάουτο.

Το Εθνικό Ωδείο Κύπρου ιδρύθηκε ο 1947 από την κ. Λουλού Συμεωνίδου, μετά την γνωριμία της με τον Μανώλη Καλομοίρη, η οποία πρωτοστάτησε σε πολλά μουσικά δρώμενα της χώρας μας. Πέραν από την ανάπτυξη της σχολής πιάνου, ανέπτυξε επίσης τα θεωρητικά μαθήματα, τη σχολή βιολιού, τη σχολή μονωδίας και τη σχολή κλασικού μπαλέτου. Από το 1984 και με τη συμμετοχή του γιού της, κ. Προκόπη Συμεωνίδη, ανέπτυξαν την μοντέρνα Σχολή του Ωδείου.  Από το Ωδείο πέρασαν πολλές προσωπικότητες κατά τη διάρκεια του χρόνου λειτουργίας του, οι οποίες σήμερα εκπροσωπούν τον μουσικό χώρο της Κύπρου, καθώς επίσης  και πέραν των 10,000 μαθητών.

Η κ. Μουζάλα δήλωσε σχετικά τα εξής:

«Η δημιουργία του Υφυπουργείου Πολιτισμού στη χώρα μας έχει ήδη τροχοδρομηθεί και σύντομα θα αποτελέσει πραγματικότητα.

Θα δώσουμε στον πλούσιο πολιτισμό μας, την έμφαση που του αξίζει. Για να γίνει όμως έμπρακτη η στήριξή μας στον πολιτισμό, θα πρέπει και η επόμενη Βουλή να αντιμετωπίσει το ζήτημα με τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Με πράξεις και όχι με λόγια, θα συνδράμουμε στο τεράστιο για τη χώρα μας κεφάλαιο που ονομάζεται πολιτισμός, με ένα πολιτικό προϊστάμενο και το επιτελείο του, που θα απασχολούνται αποκλειστικά με τις υποθέσεις του πολιτισμού και των καλλιτεχνών».

27/5/2021

https://vouleutikes2021.disy.cy/wp-content/uploads/2021/02/logo-katw-neo-neo2157.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

© 2021 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.