Αριστείδου Μαριέλλα
Αριστείδου Μαριέλλα
Βουλεύτρια Κερύνειας

Υποψήφια Βουλεύτρια Κερύνειας

Η Μαριέλλα Αριστείδου γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1985 και κατάγεται από την Βασίλεια Κερύνειας με ρίζες από τη Λάπηθο. Εκλέγηκε Δημοτική Σύμβουλος το 2011 στην τοπική αυτοδιοίκηση του Δήμου Λεμεσού, ενώ το 2016 εξελέγη Βουλεύτρια στην περιφέρεια Κερύνειας με το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ. 

Σήμερα, διατελεί Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών, Συντονίστρια του ΔΗΣΥ στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων – Εγκλωβισμένων – Αγνοουμένων – Παθόντων και μέλος στην Επιτροπής Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Πλήρες Βιογραφικό Σημείωμα

Η Μαριέλλα Αριστείδου γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1985. Κατάγεται από την Βασίλεια Κερύνειας με ρίζες από τη Λάπηθο. Γονείς της ο Άριστος Αριστείδου του Θεόδωρου από την Βασίλεια Κερύνειας και η Καίτη Αριστείδου το γένος Αποστόλου. Είναι παντρεμένη με τον Νικόλα Παπαγιάννη και έχουν αποκτήσει δυο παιδιά. 

Είναι απόφοιτος του Λυκείου Αγίου Σπυρίδωνα, ενώ ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο φιλολογικό κλάδο της Γαλλικής φιλολογίας. Επιπροσθέτως, είναι κάτοχος πτυχίου δημοσιογραφίας.

Παρακολούθησε ειδικά σεμινάρια Γαλλικής γλώσσας Certificat pratique de Langue Francaise 1er degree στο Universite Paul Valery – Montpellier III, Cour intesif de langue Francaise A2-survie στο C.U.E.F, Cour intensif de langue Francaise B1 στο C.U.E.F.

Κατά την διάρκεια των σπουδών της η Μαριέλλα Αριστείδου αποτέλεσε ενεργό μέλος της Φοιτητικής Παράταξης Πρωτοπορίας Αθηνών, ενώ μετά το πέρας αυτών επιστρέφοντας στην Κύπρο, αναμείχθηκε σε πολιτικές δραστηριότητες μέσω των τάξεων του ΔΗΣΥ Κερύνειας. Eίναι μέλος Επαρχιακού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης του ΔΗΣΥ Κερύνειας. Παράλληλα δε, υπήρξε μέλος του Εθνικού Σωματείου ΠΑΟ Προσφύγων κατέχοντας την θέση της Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου.    

Το 2011 εξελέγη με το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ, Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Λεμεσού, όπου δραστηριοποιήθηκε δυναμικά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2016 εκλέγεται Βουλεύτρια Κερύνειας με το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ .

Ως μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, συμμετέχει σε τρεις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές εξ αυτών, και συγκεκριμένα ως Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών, ως Συντονίστρια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΔΗΣΥ στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων – Εγκλωβισμένων – Αγνοουμένων – Παθόντων καθώς και ως μέλος της Επιτροπής Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Aφ ’ετέρου, μετέχει σε ετήσιες διακοινοβουλευτικές συναντήσεις της Βουλής των Αντιπροσώπων, στο Ευρωκοινοβούλιο με θέμα την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

https://vouleutikes2021.disy.cy/wp-content/uploads/2021/02/logo-katw-neo-neo2157.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

© 2021 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.