Δημητρίου Αννίτα
Δημητρίου Αννίτα
Βουλεύτρια & Αντιπρόεδρος ΔΗΣΥ

Υποψήφια Βουλεύτρια Λάρνακας

Η Αννίτα Δημητρίου είναι Αντιπρόεδρος της παράταξης μας και Βουλευτής Λάρνακας. Σπούδασε Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Παν. Κύπρου και κατέχει μεταπτυχιακές σπουδές στις Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκές Σπουδές του University of Kent. Είναι Γραμματέας της Βουλής και αναπληρώτρια Πρόεδρος των επιτροπών Παιδείας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου. Εκπρόσωπος του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Νίκου Αναστασιάδη στις προεδρικές του 2018 και Πρέσβειρα του Δικτύου Γυναικών Πολιτικών Ηγετών (WPL) από το 2019.

Πλήρες Βιογραφικό Σημείωμα

Η Αννίτα Δημητρίου είναι Αντιπρόεδρος της παράταξης μας από την 1η Φεβρουαρίου 2020. Σπούδασε Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και κατέχει μεταπτυχιακές σπουδές στις Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκές Σπουδές από το University of Kent του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Το 2016 είναι η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται Βουλευτής εκλογικής περιφέρειας Λάρνακας. Είναι Γραμματέας της Βουλής, Αναπληρώτρια Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, Αναπληρώτρια Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ ανδρών και γυναικών και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεων και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών. 

Διετέλεσε εκπρόσωπος τύπου του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Νίκου Αναστασιάδη για τις προεδρικές εκλογές του 2018 και τον Αύγουστο του 2019 ορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου Γυναικών Πολιτικών Ηγετών (WPL), ως Πρέσβειρα του Δικτύου εκ μέρους της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Εχει επιλεγεί από τη Γαλλική Κυβέρνηση και συμμετείχε στο πρόγραμμα Πρόσκλησης Προσωπικοτήτων του Μέλλοντος (PIPA) στο Παρίσι τον Απρίλιο του 2018 και έχει επιλεγεί από την Αμερικανική κυβέρνηση (International Visitor Leadership Program) να λάβει μέρος στην παρακολούθηση των προκριματικών εκλογών στην Αμερική τον Μάρτιο του 2020 για τις μετέπειτα προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

https://vouleutikes2021.disy.cy/wp-content/uploads/2021/02/logo-katw-neo-neo2157.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

© 2021 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.