Γεωργιάδης Χάρης
Γεωργιάδης Χάρης
Αναπληρωτής Πρόεδρος ΔΗΣΥ

Υποψήφιος Βουλευτής Λευκωσίας

«Οι προκλήσεις των τελευταίων ετών έχουν επιβεβαιώσει ότι τις διεξόδους τις προσφέρει ο ορθολογισμός, η σύνεση και η διάθεση για λήψη δύσκολων αποφάσεων. Έτσι λειτούργησα ως υπουργός Οικονομικών και έτσι πρέπει να λειτουργήσουμε σήμερα.  Μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας. Ανοίγοντας την παράταξη σε νέα στελέχη. Εκπροσωπώντας τους συμπολίτες μας που επιζητούν σταθερότητα και προοπτική»

Πλήρες Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Χάρης Γεωργιάδης είναι Αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και τέως υπουργός Οικονομικών. 

Γεννήθηκε το 1972 στη Λευκωσία και σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις και Οικονομικά (ΒΑ, ΜΑ) στο πανεπιστήμιο του Reading του Ηνωμένου Βασιλείου.

Από το 1999 μέχρι το 2013 υπήρξε Διευθύνων Σύμβουλος οικογενειακής ξενοδοχειακής επιχείρησης.

Υπήρξε ΓΓ της ΝΕΔΗΣΥ, Πρόεδρος της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων και Εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού. Το 2011 εξελέγη βουλευτής Λευκωσίας.

Το 2013 διορίστηκε από τον πρόεδρο Αναστασιάδη στη θέση του υπουργού Οικονομικών, στην κορύφωση μιας βαθιάς οικονομικής κρίσης. Κατά τη διάρκεια της θητείας, που ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβρη του 2019, η κυπριακή οικονομία πέτυχε ισχυρή ανάκαμψη, με δραστική μείωση της ανεργίας, εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος, πλεονασματικούς προϋπολογισμούς και διαδοχικές αναβαθμίσεις, που επανέφεραν την Κύπρο στην επενδυτική βαθμίδα.

Συμμετείχε στο Eurogroup και στο ECOFIN και εξελέγη πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης για την περίοδο 2014-15. Το 2016 επιλέγηκε από το POLITICO ως ένας από τους 28 Ευρωπαϊους με επιρροή. 

https://vouleutikes2021.disy.cy/wp-content/uploads/2021/02/logo-katw-neo-neo2157.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

© 2021 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.