Χριστίνα Χατζησωτηρίου
Χατζησωτηρίου Χριστίνα
Ακαδημαϊκός

Υποψήφια Βουλεύτρια Αμμοχώστου

Η Δρ. Χριστίνα Χατζησωτηρίου είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Εντάσσεται στους πρωτεύσαντες αποφοίτους του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ κατέχει τίτλους διδακτορικών και μεταπτυχιακών σπουδών από το Πανεπιστήμιο του Cambridge. Στο παρελθόν έχει υπηρετήσει ως εκπαιδευτικός. Η Δρ. Χατζησωτηρίου είναι συγγραφέας πλειάδας ακαδημαϊκών τόμων και επιστημονικών άρθρων σε διεθνές επίπεδο.

Πλήρες Βιογραφικό Σημείωμα

Η Δρ. Χριστίνα Χατζησωτηρίου γεννήθηκε το 1984, κατάγεται από το κατεχόμενο χωριό Ακανθού της επαρχίας Αμμοχώστου και μεγάλωσε στο Παραλίμνι. Είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Εντάσσεται στους πρωτεύσαντες αποφοίτους του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2006 έλαβε με άριστα μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (MPhil in Education) με ειδίκευση στην Εκπαιδευτική Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Cambridge, ενώ το 2009, διδακτορικό τίτλο σπουδών (PhD in Education), με ειδίκευση στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση από το ίδιο πανεπιστήμιο ως υπότροφος του Ιδρύματος Λεβέντη μέσω του Cambridge Commonwealth Trust. Το 2012, ολοκλήρωσε τις μεταδιδακτορικές της σπουδές με θέμα τον Ευρωπαϊσμό της Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης με επιχορήγηση από την Κυπριακή Δημοκρατία και τα Ευρωπαϊκά Διαθρωτικά Ταμεία μέσω του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας. Στο παρελθόν έχει υπηρετήσει ως εκπαιδευτικός σε δημόσια σχολεία.

H Δρ. Χατζησωτηρίου έχει λάβει διεθνή βραβεία όπως το International Travel Award από τον αμερικάνικο οργανισμό American Educational Research Association, αλλά και το SUSEES Award από το European Education Research Association. Επίσης, έχει λάβει βραβεία επίδοσης για όλα τα έτη των σπουδών της από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών της Ελλάδας.

Συμμετέχει σε πληθώρα Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ενώ έχει πλούσια αρθρογραφία σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, αλλά και στον ημερήσιο τύπο. Έχει συνεπιμεληθεί τους τόμους Διαπολιτισμική Εκπαίδευση: Προκλήσεις, Παιδαγωγικές Θεωρήσεις και Εισηγήσεις (2014) και Διαπολιτισμικός Διάλογος στην Εκπαίδευση: Θεωρητικές Προσεγγίσεις, Πολιτικές Πεποιθήσεις και Παιδαγωγικές Πρακτικές (2013). Το 2016, ο εκδοτικός οίκος Palgrave Macmillan δημοσίευσε το σύγγραμμά της με τον Καθηγητή Παναγιώτη Αγγελίδη με τίτλο “The Globalisation of Intercultural Education: The Politics of Macro-Micro Integration”. Το 2018, ο εκδοτικός οίκος Διάδραση κυκλοφόρησε το σύγγραμμα της με τον Καθηγητή Παναγιώτη Αγγελίδη με τίτλο «Ευρωπαϊσμός και Διαπολιτισμική Εκπαίδευση: Από το Υπερεθνικό στο Σχολικό Επίπεδο», ενώ το 2019 τον τόμο που επιμελήθηκε με τον Δρ. Αιμίλιο Σολωμού με τίτλο «Βελτιώνοντας το Σχολείο και τη Διδασκαλία σε Συνθήκες Πολιτισμικού Πλουραλισμού».

Η Δρ. Χατζησωτηρίου είναι μέλος των επιτροπών «Παιδείας» και «Ανωτάτης Εκπαίδευσης» του ΔΗΣΥ, μέλος συμβουλίου του Κέντρου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων και ενεργό μέλος της Έδρας UNESCO “Η πολιτισμική Ετερότητα και ο Διαπολιτισμικός Διάλογος για έναν Πολιτισμό Ειρήνης” του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Είναι μέλος πλειάδας διεθνών ερευνητικών οργανισμών όπως το American Educational Research Association και το European Educational Research Association. Τέλος, συμμετέχει στο συμβούλιο του Συνδέσμου «Άρωμα – Φίλοι Πάρκου Γλυπτικής Αγίας Νάπας».

Η Δρ. Χριστίνα Χατζησωτηρίου είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Εντάσσεται στους πρωτεύσαντες αποφοίτους του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, λαμβάνοντας βραβεία επίδοσης για όλα τα έτη των σπουδών της από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών της Ελλάδας. Το 2006 έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (MPhil in Education) με ειδίκευση στην Εκπαιδευτική Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Cambridge, ενώ το 2009 διδακτορικό τίτλο σπουδών (PhD in Education), με ειδίκευση στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση από το ίδιο πανεπιστήμιο ως υπότροφος του Ιδρύματος Λεβέντη μέσω του Cambridge Commonwealth Trust. Το 2012, ολοκλήρωσε τις μεταδιδακτορικές της σπουδές με θέμα τον Ευρωπαϊσμό της Διαπολιτισμικής με επιχορήγηση από την Κυπριακή Δημοκρατία και τα Ευρωπαϊκά Διαθρωτικά Ταμεία μέσω του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας. Στο παρελθόν έχει υπηρετήσει ως εκπαιδευτικός σε δημόσια σχολεία.

Συμμετέχει σε πληθώρα Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ενώ έχει πλούσια αρθρογραφία σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, αλλά και στον ημερήσιο τύπο. Έχει συνεπιμεληθεί τους τόμους Διαπολιτισμική Εκπαίδευση: Προκλήσεις, Παιδαγωγικές Θεωρήσεις και Εισηγήσεις (2014) και Διαπολιτισμικός Διάλογος στην Εκπαίδευση: Θεωρητικές Προσεγγίσεις, Πολιτικές Πεποιθήσεις και Παιδαγωγικές Πρακτικές (2013). Το 2016, ο εκδοτικός οίκος Palgrave Macmillan δημοσίευσε το σύγγραμμά της με τον Καθηγητή Παναγιώτη Αγγελίδη με τίτλο “The Globalisation of Intercultural Education: The Politics of Macro-Micro Integration”. Το 2018, ο εκδοτικός οίκος Διάδραση κυκλοφόρησε το τελευταίο της σύγγραμμα με τον Καθηγητή Παναγιώτη Αγγελίδη με τίτλο Ευρωπαϊσμός και Διαπολιτισμική Εκπαίδευση: Από το Υπερεθνικό στο Σχολικό Επίπεδο.

Η Δρ. Χατζησωτηρίου είναι μέλος συμβουλίου του Κέντρου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και ενεργό μέλος της Έδρας UNESCO του ιδίου πανεπιστημίου. Είναι μέλος πλειάδας διεθνών ερευνητικών οργανισμών όπως το American Educational Research Association. Τέλος, συμμετέχει στο συμβούλιο του Συνδέσμου «Άρωμα – Φίλοι Πάρκου Γλυπτικής Αγίας Νάπας».

https://vouleutikes2021.disy.cy/wp-content/uploads/2021/02/logo-katw-neo-neo2157.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

© 2021 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.