Ιορδάνου Ονησίφορος
Ιορδάνου Ονησίφορος
Πανεπιστημιακός

Υποψήφιος Βουλευτής Λεμεσού

Ο Δρ. Ονησίφορος Ιορδάνου γεννήθηκε στην Πάχνα. Είναι Καθηγητής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο. Έχει πτυχίο στα Οικονομικά (Πανεπιστήμιο Αθηνών), πτυχίο στα Νομικά (Πανεπιστήμιο Κύπρου), μεταπτυχιακό στα Οικονομικά (Long Island University), μεταπτυχιακό στη Φιλοσοφία των Οικονομικών και Διδακτορικό στα Οικονομικά με εξειδίκευση στα Χρηματοοικονομικά και Οικονομετρία  (Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης). Διετέλεσε μέλος Δ.Σ του ΚΟΑΓ.  Είναι Πρόεδρος Δ.Σ. του ΙΔΕΠ. και  εκλελεγμένο μέλος Πολιτικού Γραφείου ΔΗΣΥ.

Πλήρες Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Δρ. Ονησίφορος Ιορδάνου γεννήθηκε στην Πάχνα και είναι Καθηγητής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο. Είναι κάτοχος Πτυχίου (BSc) στα Οικονομικά (Πανεπιστήμιο Αθηνών), Πτυχίου (LLB) στα Νομικά (Πανεπιστήμιο Κύπρου),  Διδακτορικού (PhD) και Μάστερ (MPhil) στα Οικονομικά/Χρηματοοικονομικά (Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (CUNY)) και Μάστερ (ΜΑ)  στα Οικονομικά (Long Island University (LIU)).

Από το 2006 μέχρι σήμερα, είναι Καθηγητής Οικονομικών/Χρηματοοικονομικών στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο. Επίσης διδάσκει ως Ειδικός Επιστήμονας στο  Πανεπιστήμιο Κύπρου και δίνει διαλέξεις σε Αξιωματικούς στην Αστυνομική Ακαδημία, καθώς δίδαξε  και στο ΤΕΠΑΚ. Από το 1997-2005  δίδαξε σε διάφορα Πανεπιστήμια στο εξωτερικό (Πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης (NYU), Πολιτειακό Πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης (CUNY)).

Είναι εκλελεγμένο μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, διετέλεσε μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΔΗΣΥ Λεμεσού  και είναι ιδρυτικό μέλος της ΝΕΔΗΣΥ. Είναι Πρόεδρος του Ιδρύματος Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΙΔΕΠ) Δια Βίου Μάθησης, διετέλεσε Μέλος του Δ.Σ του ΚΟΑΓ και  είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποδήμων Πάχνας. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Εθνικής Φοιτητικής Οργάνωσης Κυπρίων  Αμερικής (ΕΦΟΚΑ), διετέλεσε μέλος του Δ.Σ της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής (ΚΟΑ). Έχει τιμηθεί από την ΚΟΑ και την Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) το 1994  για την προσφορά και τους αγώνες του για δικαιοσύνη στην Κύπρο.

https://vouleutikes2021.disy.cy/wp-content/uploads/2021/02/logo-katw-neo-neo2157.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

© 2021 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.