Κωνσταντίνου Ξένια
Κωνσταντίνου Ξένια
Βουλευτής Λευκωσίας

Υποψήφια Βουλεύτρια Λευκωσίας

Η Ξένια Κωνσταντίνου, είναι Βουλευτής της εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας του Δημοκρατικού Συναγερμού. Σπούδασε Πολιτικές και Κοινωνικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έχει μεταπτυχιακό στον κλάδο των Διεθνών Σχέσεων. Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα, σε μη κυβερνητικές οργανώσεις και για 14 χρόνια στο Πανεπιστήμιο Κύπρου υπεύθυνη για ευρωπαϊκά προγράμματα έρευνας και καινοτομίας. Υπηρέτησε ως στέλεχος της Μαθητικής Κίνησης, της Φ.Π.Κ. Πρωτοπορία, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΝΕΔΗΣΥ, πρώην Γεν. Γραμματέας της ΟΝΕ και πρώην Πρόεδρος της ΓΟΔΗΣΥ.

Πλήρες Βιογραφικό Σημείωμα

Η Ξένια Κωνσταντίνου είναι Βουλευτής της εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας με τον Δημοκρατικό Συναγερμό.

Γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1979 και μεγάλωσε στην περιοχή Δροσιάς. Αποφοίτησε από το Λύκειο Μακαρίου ΙΙΙ από τον οικονομικό κλάδο. Σπούδασε Πολιτικές και Κοινωνικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (1996-2000). Συνέχισε τις ακαδημαϊκές της σπουδές στον μεταπτυχιακό κλάδο των Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο του Έσσεξ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Φοίτησε ως φοιτήτρια Erasmus στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης στο Παρίσι στον κλάδο των πολιτικών επιστημών. Έχει συμμετάσχει σε προγράμματα εκπαίδευσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης και ως εκπαιδεύτρια σε προγράμματα επίλυσης συγκρούσεων του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης στο Βερμόντ των ΗΠΑ.

Έχει εργαστεί μετά το πέρας των σπουδών της στον ιδιωτικό τομέα λιανικού εμπορίου, κατασκευών, ενοικιάσεων και ερευνών αγοράς. Εργάστηκε στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση CNTI (Cyprus Neuroscience & Technology Institute) ως υπεύθυνη συντονίστρια για το σχεδιασμό, εφαρμογή και υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων διεθνών προγραμμάτων. Από το 2005 μέχρι και το 2019 εργάστηκε ως λειτουργός στην Υπηρεσία Έρευνας και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστήμιου Κύπρου, υπεύθυνη για ευρωπαϊκά προγράμματα έρευνας ανάπτυξης και καινοτομίας. 

Η εμπλοκή της Ξένιας με την πολιτική ξεκίνησε από τα εφηβικά της χρόνια με τη συμμετοχή της στη Μαθητική Οργάνωση του Δημοκρατικού Συναγερμού, ΜΑ.ΚΙ Λάρνακας-Αμμοχώστου. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της κατείχε οργανική θέση στη Φ.Π.Κ. Πρωτοπορία του Πανεπιστημίου Κύπρου. Το 2003 ήταν ανάμεσα τους επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Νέων υποστήριξης της υποψηφιότητας του Γλαύκου Κληρίδη. Το 2004 εκλέγηκε Γενική Γραμματέας της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων (Ο.Ν.Ε.) του Δημοκρατικού Συναγερμού, θέση στην οποία υπηρέτησε μέχρι και το 2007. Το 2005 εκλέγηκε επίσης Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου, θέση στην οποία επανεκλέγηκε προτεινόμενη και από τη ΝΕΔΗΣΥ το 2007. Από το 2007 υπηρετούσε παράλληλα ως εκλεγμένο μέλος στο Πολιτικό Γραφείο της ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ. Τον Νοέμβριο του 2009 εκλέγηκε Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας προτεινόμενη από τη Νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και προήδρευε της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον Δομημένο Διάλογο με τη Νεολαία που σύστησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το 2014 εκλέγηκε από το Ανώτατο Συμβούλιο Πρόεδρος της Γυναικείας Οργάνωσης του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΓΟΔΗΣΥ). 

Από το 2019 είναι Βουλευτής της εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας με τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών, της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως.

Η Ξένια πιστεύει στη φιλελεύθερη ιδεολογία και στις αξίες της σύγχρονης κεντροδεξιάς. Υπηρετεί με συνέπεια την ελευθερία της αγοράς, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, το κοινωνικό κράτος για τους λιγότερο προνομιούχους και τα δικαιώματα των κοινωνικών και πολιτικών μειονοτήτων. Πιστεύει στην ελευθερία, την ισότητα των φύλων και στη δικαιοσύνη για όλους. 

Έχει μία κόρη που φοιτά στη δημοτική εκπαίδευση.

Αγαπημένο μόττο

«Τα μυαλά είναι όπως τα αερόστατα, λειτουργούν καλύτερα όταν είναι ανοικτά!»

https://vouleutikes2021.disy.cy/wp-content/uploads/2021/02/logo-katw-neo-neo2157.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

© 2021 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.