Κυθρεώτης Στέλιος
Κυθρεώτης Στέλιος
Επιχειρηματίας

Υποψήφιος Βουλευτής Λευκωσίας

Γεννήθηκε στη Λευκωσία.

Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Master in Business Administration στο University of Bradford. Ασχολείται με τα κοινά. Σαν ενεργός πολίτης πρωτοστάτησε στην προσπάθεια καθιέρωσης της «οριζόντιας ψηφοφορίας».

Εργάστηκε σαν διευθυντής εταιρειών στον ιδιωτικό τομέα. Σήμερα είναι επιχειρηματίας. Διαχειρίζεται το «Σκαλί Αγλαντζιάς», την πίστα Achna Speedway, διοργανώνει και είναι promoter εκδηλώσεων.

Είναι εγγεγραμμένος δημοσιογράφος.

Έχει παρουσιάσει πολλές μελέτες σε θέματα αυτοκινήτου και οδικής ασφάλειας. Είναι πρωταθλητής αγώνων αυτοκινήτου και καρτ.

Πλήρες Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Στέλιος Κυθρεώτης γεννήθηκε στη Λευκωσία και μεγάλωσε στην περιοχή Λυκαβηττού.

Αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο, σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρε Master in Business Administration (M.B.A.) με ειδίκευση στο Marketing & Tourism Management από το University of Bradford στην Αγγλία.

Εργάστηκε για 13 χρόνια (1990 – 2003) σαν Διευθυντής εμπορικής εταιρείας σε Κύπρο και σαν Διευθύνων Σύμβουλος σε Όμιλο στην Αθήνα.

Από το 2004 ασχολήθηκε με τις εκδόσεις περιοδικών και αργότερα απέκτησε και κατείχε για χρόνια την πετυχημένη ηλεκτρονική εφημερίδα Offsite δημιουργώντας το μεγαλύτερο newsletter της Κύπρου για αρκετά χρόνια, ενώ παράλληλα ήταν και δημοσιογράφος/ αρθρογράφος στον πολιτικό αλλά και στον ειδικό τύπο.

Σήμερα είναι επιχειρηματίας διοικώντας την εταιρεία του, STS Events, η οποία διαχειρίζεται τον Πολυχώρο «Σκαλί Αγλαντζίας» καθώς και την μοναδική πίστα ταχύτητας στην Κύπρο, της Achna Speedway. Η εταιρεία, μέλος του Ομίλου Digital Tree, διοργανώνει εκθέσεις, συναυλίες και προσφέρει total event management από το στήσιμο, την ενοικίαση εξοπλισμού εκδηλώσεων, την διεκπεραίωση, μέχρι και την προώθηση.

Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα κοινά. Συμμετείχε στις ομάδες πολιτών «Πολίτες Μπροστά» και «Διαφάνεια Τώρα» όπου μαζί με άλλους ενεργούς συμπολίτες του πρωτοστάτησε στην ψήφιση του νόμου «Περί Χρηματοδότησης των Κομμάτων» και έδωσε μάχες με τα κόμματα για την καθιέρωση της «Οριζόντιας Ψηφοφορίας» μέχρι και πρόσφατα. Αρθρογραφεί συχνά σε εφημερίδες για θέματα που αφορούν τον μέσο πολίτη και θέματα μικρομεσαίων εταιρειών και οικονομίας.

Διετέλεσε συνεργάτης σε κορυφαία έντυπα αυτοκινήτου στην Ελλάδα (περιοδικά Drive, Burnout, Get the Power κτλ) για αρκετά χρόνια και ερχόμενος στην Κύπρο ασχολήθηκε με την έκδοση περιοδικών. Είναι εγγεγραμμένος δημοσιογράφος και παρουσίαζε και είχε την επιμέλεια της εκπομπής «Από τη θέση του οδηγού» στον ΑΝΤ1 μαζί με τον Άρη Σταθάκη. Σήμερα είναι παράλληλα διευθυντής της ιστοσελίδας αυτοκινήτου car.com.cy.

Πασίγνωστος στο χώρο του αυτοκινήτου, ασχολείται εδώ και 28 χρόνια με τον ειδικό τύπο, τους αγώνες αυτοκινήτου και σαν promoter στο μηχανοκίνητο αθλητισμό γενικότερα, ενώ είναι διοργανωτής της μεγαλύτερης έκθεσης στην Κύπρο (Boyz Stuff Show). Διοργανώνει αγώνες πρωταθλήματος σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες Αυτοκινήτου και Μοτοσικλέτας τόσο στην πίστα Achna Speedway που διευθύνει, όσο εκτός.

Σαν οδηγός αγώνων, είναι πρωταθλητής σε αγώνες Dragster, Ανάβασης, Time Attack και karting.

Ασχολείται επισταμένως με την Οδική Ασφάλεια παρακολουθώντας σεμινάρια στο εξωτερικό, αλλά και με το θέμα των νέων και την ενασχόληση τους με το αυτοκίνητο. Μέσα από πολλά δημοσιευμένα άρθρα του επισημαίνει την ανάγκη ανάπτυξης σωστής ψυχολογίας των νεαρών σε σχέσης με την ταχύτητα ενώ έχει κυκλοφορήσει μελέτες για θέματα της οδικής ασφάλειας και των τροχαίων δυστυχημάτων και ειδικότερα για τα όρια ταχύτητας, τον κρατικό κυπριακό στόλο οχημάτων κλπ.

Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά και είναι παντρεμένος με την Άντρη και έχει δύο παιδιά, τη Μαρία, δικηγόρο και τον Ιάκωβο, μαθητή γυμνασίου.

https://vouleutikes2021.disy.cy/wp-content/uploads/2021/02/logo-katw-neo-neo2157.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

© 2021 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.