Σαμψών Μίνα
Σαμψών Μίνα
Δημοσιογράφος

Υποψήφια Βουλεύτρια Λευκωσίας

Η Μίνα Ν. Σαμψών γεννήθηκε στη Λευκωσία. Είναι μητέρα τριών παιδιών. Εκτός από δημοσιογράφος, δραστηριοποιείται έντονα στον χώρο του παιδικού αθλητισμού ως Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Σωματείου Farma FC. Είναι Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων και Ανθρώπινου Δυναμικού στο Δικηγορικό Γραφείο Σ. Σαμψών & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε., ενώ εργάστηκε επί σειρά ετών σε μεγάλο Φαρμακευτικού Οργανισμό. Μιλά 3 γλώσσες, ενώ αδυναμία της τα ζώα της που υιοθετεί από Καταφύγια.

Πλήρες Βιογραφικό Σημείωμα

H Μίνα Ν. Σαμψών γεννήθηκε στη Λευκωσία και είναι μητέρα 3 παιδιών. Του Στυλιανού και των διδύμων Νικόλα και Νάγιας.

Εν ενεργεία  δημοσιογράφος και εκδότρια αρθρογραφεί στα έντυπα και ιστοσελίδες του Οργανισμού ‘’Νέα Ελπίδα’’, κατέχει παράλληλα και την θέση της Διεύθυνσης Δημοσίων Σχέσεων και Ανθρώπινου Δυναμικού του Δικηγορικού Οίκου Σ. Σαμψών & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε. 

Η Μίνα δραστηριοποιείται έντονα και στο χώρο του παιδικού αθλητισμού μέσω του Ακαδημιών Ποδοσφαίρου και Τένις του Σωματείου Farma FC του οποίου είναι Πρόεδρος /Διευθύντρια.

Η Μίνα οργανώνει και διευθύνει το καλοκαιρινό σχολείο Farma FC τα τελευταία 10 χρόνια  ενώ αναλαμβάνει την οργάνωση σειράς αθλητικών συναντήσεων,  εκπαιδευτικών σεμιναρίων και εταιρικών παρουσιάσεων αλλά και κοινωνικών και άλλων εκδηλώσεων.

Εργάστηκε επί πενταετίας ως δημοσιογράφος στην Αθηναϊκή εφημερίδα ‘’Μεσημβρινή’’ του Ομίλου Βαρδινογιάννη, στο τμήμα Διεθνών και Οικονομικών Ειδήσεων, ενώ παράλληλα αρθρογραφούσε σε διάφορα Μέσα του Ελλαδικού χώρου.  

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της  η Μίνα εργαζόταν και ως δασκάλα αγγλικών σε παιδάκια ενώ έκανε και μεταφράσεις κειμένων για Εκδοτικό Οίκο. Επίσης συνεργαζόταν με διαφημιστικό γραφείο στο τμήμα δημιουργίας και συγγραφής κειμένων. Επιπλέον ως φοιτήτρια εργαζόταν στο τμήμα οργάνωσης και σέρβις εστιατορίων. 

Η Μίνα εργάστηκε για επτά χρόνια στον Φαρμακευτικό Οργανισμό Κώστα Παπαέλληνα στο Τμήμα Μάρκετινγκ. Κατείχε τη θέση της Βrand Manager  της εταιρίας Nivea Beiersdorf αλλά και των ελληνικών φυσικών προϊόντων Κορρέ.

Την ενδιαφέρουν πάντα τα Κοινά και διοργανώνει με ιδιωτική πρωτοβουλία σειρά φιλανθρωπικών εκδηλώσεων και αθλητικά τουρνουά για την ενίσχυση ευπαθών ομάδων αλλά και Οργανώσεων, για την καταπολέμηση των Ναρκωτικών αλλά και για την ενίσχυση Σωματείων για Αδέσποτα Ζώα.

Πρόσφατα εξέδωσε το βιβλίο ‘’Το κουτάκι της Καρδιάς΄΄ με σειρά χρονογραφημάτων/ευθυμογραφημάτων ενώ ετοιμάζει  με τους συνεργάτες της την έκδοση της βιογραφίας του πατέρα της Νίκου Σαμψών μετά από πολυετή έρευνα και συλλογή στοιχείων.

Η Μίνα αγαπά πολύ τον χορό (μέχρι την ηλικία των 20 εκπαιδευόταν στο κλασσικό μπαλέτο το οποίο έπρεπε να εγκαταλείψει λόγω σπουδών) και τη μουσική. Χόμπι της η μαγειρική που την χαλαρώνει, τα βιβλία που είναι η καλύτερη παρέα της και η συλλογή παλαιών αντικειμένων.

Μεγάλη αδυναμία έχει στα ζώα της έχοντας μεγαλώσει στη φάρμα αλόγων της οικογένειας.  Είναι η «μαμά» 10 σκυλιών και 20 γάτων  τα περισσότερα των οποίων έχουν υιοθετηθεί από Καταφύγια.

Από την ηλικία των 20 ετών είναι χορτοφάγος, ενώ αγαπά τον αθλητισμό και την γυμναστική.

Η Μίνα μιλά 3 γλώσσες.

https://vouleutikes2021.disy.cy/wp-content/uploads/2021/02/logo-katw-neo-neo2157.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

© 2021 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.