Σοφοκλέους Μιχάλης
Σοφοκλέους Μιχάλης
Βουλευτής Λευκωσίας

Υποψήφιος Βουλευτής Λευκωσίας

Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδης.
Γνωστός για το θάρρος της γνώμης του και τις ξεκάθαρες θέσεις σε σειρά ζητημάτων διεθνούς, τοπικού και οικονομικού ενδιαφέροντος, ιδιαίτερα στο Κυπριακό.
Ενεργός από τα μαθητικά χρόνια, υπηρέτησε – μεταξύ άλλων – Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, υπεύθυνος του προγράμματος διακυβέρνησης και συντονιστής της εκστρατείας Ιωάννη Κασουλίδη το 2008.

Πλήρες Βιογραφικό Σημείωμα

Ο  Μιχάλης Σοφοκλέους είναι Βουλευτής Λευκωσίας και Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδης. 

Προηγουμένως υπηρέτησε στη θέση του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπου, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας για τις Προεδρικές του 2018, ανέλαβε τον καταρτισμό του προγράμματος διακυβέρνησης της χώρας.

Υπήρξε για χρόνια ο πιο στενός συνεργάτης του Ιωάννη Κασουλίδη, υπηρετώντας ως ο συντονιστής της προεκλογικής εκστρατείας των προεδρικών του 2008. Υπήρξε ακόμη ο συντονιστής του Επιτελείου Συνεργαζόμενων Δυνάμεων και Προσωπικοτήτων του Γλαύκου Κληρίδη στις Προεδρικές του 2003. 

Ως νέος εντάχθηκε από πολύ νωρίς στη Μαθητική Κίνηση του Δημοκρατικού Συναγερμού  της οποίας ήταν Πρόεδρος. Αποτέλεσε το νεαρότερο μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου του ΔΗΣΥ σε ηλικία 16 ετών. Ανδρώθηκε στην Πρωτοπορία Αθήνας της οποίας υπήρξε  αρχικά οργανωτικός και ακολούθως Πρόεδρος. Διετέλεσε μετέπειτα Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΦΠΚ Πρωτοπορία, ενώ είχε την ευθύνη για σειρά καθόδων ψηφοφόρων του Εξωτερικού.

Ο Μιχάλης γεννήθηκε στην Λευκωσία 7 Ιουνίου 1972 και είναι άγαμος.

Είναι γνωστός για το θάρρος της γνώμης του, την καθαρότητα του πολιτικού λόγου και τις ξεκάθαρες θέσεις του σε σωρεία ζητημάτων διεθνούς, τοπικού και οικονομικού  ενδιαφέροντος και ιδιαίτερα στο Κυπριακό. Έχει εκπροσωπήσει την Κύπρο σε σειρά διεθνών συνεδρίων. Πριν από τον διορισμό του στην κυβέρνηση το 2017, είχε εργαστεί για πολλά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, τόσο διευθύνοντας το  οικογενειακό αρχιτεκτονικό γραφείο «Τάκης Σοφοκλέους Αρχιτέκτονες», όσο και ως Σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας.

https://vouleutikes2021.disy.cy/wp-content/uploads/2021/02/logo-katw-neo-neo2157.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

© 2021 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.