Σταύρου Ελένη
Σταύρου Ελένη
Βουλεύτρια Λεμεσού

Υποψήφια Βουλεύτρια Λεμεσού

H Δρ Ελένη Σταύρου, είναι Ακαδημαϊκός στον τομέα της Γεωπολιτικής της Μέσης Ανατολής και Βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού στην επαρχία Λεμεσού. Είναι η συντονίστρια του ΔΗ.ΣΥ. στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος και Μέλος των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Άμυνας και Ευρωπαϊκών και Εξωτερικών Υποθέσεων.

Στη Δρ Σταύρου ανετέθησαν τα καθήκοντα τού Συμβούλου του Πρoέδρου της Δημοκρατίας και των Υπουργών Άμυνας, Εξωτερικών και Δικαιοσύνης και Μέλους του Συμβουλίου Γεωστρατηγικών Μελετών.

Συμμετέχει στις Συνόδους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ) και την Μόνιμη Διαρθρωμένη Συνεργασία (PESCO).

Έχει συμμετάσχει σε αποστολές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και συνόδευσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο του ΔΗ.ΣΥ. σε επισκέψεις τους στο Ισραήλ και την Ευρώπη.

Τον Μάρτιο του 2020 αυτοβούλως μελέτησε επί τόπου τη νικηφόρα μάχη της Ελλάδος στον Έβρο.

Το 2019 ίδρυσε την οργάνωση εθελοντών «ΑΣΠΙΔΑ ΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ» που σκοπό έχει την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανήλικών.

Πλήρες Βιογραφικό Σημείωμα

Η Δρ Ελένη Σταύρου είναι ακαδημαϊκός και βουλευτής του ΔΗ.ΣΥ. στην επαρχία Λεμεσού από το 2016.

Είναι η συντονίστρια του κόμματος στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος και μέλος των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Άμυνας.

Συμμετέχει στα συνέδρια για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας(ΚΕΠΠΑ) και για τη Μόνιμη Διαρθρωμένη Στρατιωτική Συνεργασία (PESCO) τής Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατέχει Μεταδιδακτορικό Τίτλο από το «ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ» του Τελ Αβίβ, με Υποτροφία του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ.

Είναι κάτοχος Διδακτορικού Τίτλου από το κορυφαίο Πανεπιστήμιο KINGs COLLEGE, με βαθμό Άριστα, για τις «ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ».

Απέκτησε Μεταπτυχιακό Τίτλο, Master’s Degree από το KING’s COLLEGE  στο «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΛΟΓΙΑΣ».

Είναι Κάτοχος «Πτυχίου Αγγλικής Φιλολογίας και Φιλοσοφίας» τού ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, με σπουδές στην Αθήνα, την Τενερίφη της Ισπανίας και τη Λυών της Γαλλίας.

Με τιμητική εξουσιοδότηση του Προέδρου Κάρολου Παπούλια μελέτησε, για πάνω από δύο χρόνια, τα απόρρητα αρχεία του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Έχει εκδώσει επιστημονικό σύγγραμμα  για τις «ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ».

Το βιβλίο παρουσίασε στη Λευκωσία ο κ. Ιωάννης Κασουλίδης, ο τότε Πρόεδρος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και ο Καθηγητής του Πάντειου Πανεπιστημίου κ. Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης.

Δίδαξε στο KINGS’s COLLEGE του Λονδίνου και για τέσσερα χρόνια σε ιδιωτικό Πανεπιστήμιο στην Λευκωσία.

Συμμετείχε στην ομάδα Συμβούλων του Βρετανικού Υπουργείου Άμυνας για τον Πόλεμο στο Ιράκ.

Παρουσίασε Αναλύσεις της σε μεγάλα συνέδρια, στις ΗΠΑ και ειδικότερα στο Εβραϊκό «Λόμπι» και στελέχη του STATE DEPARTMENT, καθώς και στον Καναδά, τη Λατινική Αμερική και την Ευρώπη.

Διετέλεσε «Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας» και των Υπουργών Εξωτερικών, Άμυνας και Δημόσιας Τάξης για τα ζητήματα της Μέσης Ανατολής και Μέλος του Συμβουλίου Γεωστρατηγικών Μελετών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Συνόδευσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, ως Σύμβουλος τους, κατά επισκέψεις τους στο Ισραήλ και χώρες της Ευρώπης.

Τον Δεκέμβριο του 2012 έσπευσε εθελοντικά και μόνη στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς. Εκεί μελέτησε, στην Πρώτη Γραμμή, στα Στρατηγεία και στα Καταφύγια τις Μορφές και τα Μέσα ενός Σύγχρονου Πολέμου και την Ανάπτυξη του Άξονα Συνεργασίας Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδος.  Εκπροσώπησε, άτυπα, αλλά επάξια την Πατρίδα μας, στο Ισραήλ σε ώρες Δοκιμασίας.

Ως Βουλευτής, το 2018 κατά την τραγωδία της πυρκαγιάς στο ΜΑΤΙ ΑΤΤΙΚΗΣ, συνέδραμε αμέσως και έμπρακτα επί τόπου, ως απλή Εθελόντρια, στη σωτηρία και ανακούφιση των αδερφών μας.

Τις αναλύσεις της για τις Γεωπολιτικές και Γεωστρατηγικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, παρουσιάζει συχνά από την τηλεόραση, τα ραδιόφωνα και τις εφημερίδες.

Κάθε χρόνο, στις 8 Μαρτίου, την Ημέρα της Γυναίκας, ως η μόνη γυναίκα Βουλευτής της Επαρχίας, διοργανώνει  ειδική εκδήλωση με συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών.

Στο ψηφοδέλτιο τών έξι υποψηφίων, κατά τις Ευρωεκλογές του 2019, ο Δημοκρατικός Συναγερμός είχε περιλάβει και την Δρ Ελένη Σταύρου.

Τον Μάρτιο του 2020, κατόπιν έγκρισης του Υπουργού Άμυνας της Κύπρου και τού Προέδρου του ΔΗ.ΣΥ.,  έσπευσε στον Έβρο και μελέτησε επί τόπου, τον υβριδικό πόλεμο της Τουρκίας κατά της Ελλάδας. Συνεργάστηκε με την ηγεσία του Ελληνικού Στρατού, με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον Προέδρο της  Βουλής των Ελλήνων και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.

Τιμώντας την προεκλογική της δέσμευση για «ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ» πρωτοστάτησε σε σειρά δράσεων τόσο εντός όσο και εκτός της Βουλή των Αντιπροσώπων, για την αναγέννηση της υπαίθρου, όπως:

-Διοργάνωση Ημερίδας τον Φεβρουάριο του 2020, για την κατασκευή του νέου οδικού άξονα Λεμεσού-Σαΐτα όπως και των οδικών αξόνων Λεμεσού-Πιτσιλιάς, Λεμεσού-Αρακαπά και Λεμεσού-Κρασοχωριών, με τη συμμετοχή του Υπουργού Μεταφορών κ. Γιάννη Καρούσου, του Έπαρχου Λεμεσού κ. Μάριου Αλεξάνδρου και πλήθους Κοινοταρχών των κοινοτήτων του Τροόδους.

– Διοργάνωση Hμερίδας τον Νοέμβριο του 2019, με θέμα «TΙ ΛΕΜΕΣΟ ΘΕΛΟΥΜΕ;» με τη συμμετοχή Υπουργών και ανώτατων Αξιωματούχων όπου διαμορφώθηκαν σοβαρές αποφάσεις.

-Εγγραφή προς εξέταση από τις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Περιβάλλοντος και Γεωργίας-Φυσικών Πόρων για θέματα που απασχολούν τους συμπολίτες μας που κατοικούν στην ύπαιθρο όπως:

Α)«Η θαλάσσια διάβρωση σε περιοχές της δυτικής Επαρχίας Λεμεσού, στις οποίες η  παράλια ζώνη εμπίπτει πλήρως ή εν μέρει στις Βρετανικές Βάσεις Επισκοπής και οι τρόποι αντιμετώπισης της».

Β)«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί και τρόποι στήριξης τους από την Πολιτεία».

Γ)«Η ανάγκη δημιουργίας «Πράσινου Σημείου» σε ορεινές περιοχές και η δημιουργία χώρου επεξεργασίας».

Δ)« Η διαδικασία αδειοδότησης έργων εγκατάστασης αντιχαλαζικών διχτύων, στις ορεινές περιοχές».

-Επιπρόσθετα, κατατέθηκαν επερωτήσεις προς τους αρμόδιους Υπουργούς για ζητήματα που επηρεάζουν άμεσα την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη χωριών της υπαίθρου όπως λ.χ. η επίσπευση καταγραφής αγροτικών δρόμων ως δημοσίων και τα σχέδια της Κυβέρνησης για διαχωρισμό και παράδοση οικοπέδων σε νέα ζευγάρια και άπορες οικογένειες, για εγκατάσταση σε κοινότητες της υπαίθρου.

Η Κοινωνική Προσφορά της ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ

Η Δρ Σταύρου ίδρυσε και προΐσταται της Οργάνωσης Εθελοντών «ΑΣΠΙΔΑ ΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ», που δραστηριοποιείται στην Πρόληψη και την Αντιμετώπιση  της Παραβατικότητας των Ανηλίκων σε συνεργασία με όλους τους κρατικούς θεσμούς.

Συμμετέχει, επίσης, στον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ευημερίας Τυφλών( Τμήμα Λεμεσού)

Συμμετέχει στα ειδικά προγράμματα διαφώτισης και στήριξης των Γυναικών που καταφεύγουν στη διαδικασία της « εξωσωματικής» διευκόλυνσης της μητρότητας.

Οργανώνει και συντηρεί ποικίλες δραστηριότητες φροντίδας και «αποκατάστασης» των αδέσποτων σκύλων ανά το  Παγκύπριο.

https://vouleutikes2021.disy.cy/wp-content/uploads/2021/02/logo-katw-neo-neo2157.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

© 2021 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.