Σύκας Νίκος
Σύκας Νίκος
Αντιδήμαρχος Λεμεσού/Επαρχιακός Γραμματέας

Υποψήφιος Βουλευτής Λεμεσού

  • Γεννήθηκε στη Λεμεσό και έχει ένα υιό τον Ανδρέα.  
  • Αντιδήμαρχος Λεμεσού απο το 2016 και Mέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού από το  2006.  
  • Επαρχιακός γραμματέας ΔΗΣΥ Λεμεσού από το 2013.  
  • Μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου και Πολιτικού Γραφείου ΔΗΣΥ.  
  • Ιδρυτικό μέλος ΝΕΔΗΣΥ και Πρωτοπορίας.  
  • Σπούδασε Οικονομικά/Διοίκηση Επιχειρήσεων και υπηρέτησε με επιτυχία σε διάφορες  διοικητικές θέσεις στον τραπεζικό τομέα.  
  • Πολυδιάστατο κοινωνικό και φιλαθρωπικό έργο.
Πλήρες Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Νίκος Σύκας γεννήθηκε στη Λεμεσό και κατάγεται από τη Λάνια. Είναι γιος του αφυπηρετήσαντα εκπαιδευτικού, Ανδρέα Σύκα, Ιδρυτικό στέλεχος του  ΔΗ.ΣΥ  προσωπικού φίλου του αείμνηστου Γλαύκου Κληρίδη.

Έχει έναν γιο, τον Ανδρέα.

Είναι γέννημα θρέμμα του Δημοκρατικού Συναγερμού.  Το  1976  ήταν παρών με τον πατέρα του στο Ιδρυτικό Συνέδριο του Δημοκρατικού Συναγερμού, στον κινηματογράφο «Αθήναιον».  Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ. και της φοιτητικής παράταξής  ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ. Διετέλεσε μέλος του Επαρχιακού Ανώτατου Συμβουλίου. Ήταν παρών σε όλες τις προεκλογικές εκστρατείες και απο το 2013 είναι ο Επαρχιακός Γραμματέας ΔΗΣΥ Λεμεσού .

Υπηρετεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση τα τελευταία 15 χρόνια. Δημοτικός Συμβούλος απο το 2006 και απο το 2016 είναι ο Αντιδήμαρχος Λεμεσού. Πολυδιάστατη η παρουσία του και η δράση του. Έχει υπηρετήσει σε πολλές επιτροπές του Δήμου, όπως,  Πολεοδομική Επιτροπή, Επιτροπής Υγείας και ΠεριβάλλοντοςΕπιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας του Παιδιού.

Έχει σπουδάσει  Οικονομικά, και Διοίκηση Επιχειρήσεων, είναι κάτοχος MBA στην Διοίκηση Επιχειρήσεων  και υπηρέτησε με επιτυχία σε διάφορες εκτελεστικές και διοικητικές θέσεις στον τραπεζικό τομέα από το 2009 μέχρι και το 2013

Ο χώρος όπου δραστηριοποιήθηκε ως εθελοντής, σταθερά και  προσηλωμένα από τα μαθητικά του χρόνια έως σήμερα, είναι ο κοινωνικός και φιλανθρωπικός, όπου έχει να επιδείξει ένα πλούσιο και πολύ-επίπεδο έργο (εκ των πρωτεργατών του «Ραδιομαραθωνίου για τα Παιδιά με Ειδικές Ανάγκες»).

Το κοινωνικό έργο του Νίκου συνεχίζει μέχρι και σήμερα, και είναι πρωτοστάτης σε νέες ιδέες και δράσεις. Ενδεικτικά, το 2009 υπήρξε ο κύριος οργανωτής της φιλανθρωπικής προσπάθειας «Κύκλος Αγάπης», κατά την οποία τέσσερις χιλιάδες παιδιά, μεταξύ αυτών παιδιά Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, ένωσαν τα χέρια γύρω από τα Ενετικά Τείχη της Λευκωσίας (στην πράσινη γραμμή), στέλλοντας ξεκάθαρα μηνύματα ενότητας και σύμπνοιας.

Ήταν ο εμπνευστής του προγράμματος, «Καθαρή Συνείδηση», του Δήμου Λεμεσού και του κοινωνικού προγράμματος, «Προγευματίζωμεν», μέσω του οποίου διανέμονται πάνω από ένα εκατομμύριο προγεύματα σε άπορους μαθητές κάθε σχολική χρονιά.

Συνεχίζει εντός του Δη.Συ. το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο διοργανώνοντας   εκδηλώσεις για τα παιδιά, όπως το «Πάρε-δώσε χαρά στα παιδιά» και το χριστουγεννιάτικο πανηγύρι, «ΜοιράΖουμε χαρά στα παιδιά», συντόνισε επισκέψεις σε νηπιαγωγεία, παρέδωσε σχολικά είδη σε άπορα παιδιά και πρόσφερε βοήθεια σε  οικογένειες που ταλανίζονται από την οικονομική κρίση και την ανεργία.

Πολύπλευρη, είναι και η δράση του στον αθλητικό τομέα. Ο Νίκος διετέλεσε διαδοχικά Γενικός Γραμματέας Απόλλωνα, Αντιπρόεδρος και Εκπρόσωπος Τύπου του ποδοσφαιρικού Απόλλωνας. Είναι επίσης εκ των ιδρυτών της Λέσχης Φίλων του Σωματείου και μέλος του ΓΣΟ.

Ως υποψήφιος Βουλευτής Λεμεσού, πιστεύει πως, όλη η εμπειρία και οι γνώσεις που έχει αποκτήσει έως τώρα θα αξιοποιηθούν άμεσα για τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των κατοίκων της πόλεως και επαρχίας Λεμεσού, τόσο στο Νομοθετικό Έργο, όσο και στον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο, ως συνεπής εκπρόσωπός τους στην Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

https://vouleutikes2021.disy.cy/wp-content/uploads/2021/02/logo-katw-neo-neo2157.png
Επικοινωνία
22883000
Πινδάρου 25, Λευκωσία

© 2021 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. All Rights Reserved.